Застреляха американски журналисти в живо предаване (видео)

Свят

26-08-2015, 17:27

Снимка:

©WDBJ7

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Репортер и оператор на телевизия WDBJ7 са убити по време на новините от неизвестен

Двама телевизионни журналисти бяха застреляни в американския щат Вирджиния, докато взимаха интервю на живо, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на тяхната телевизия WDBJ7, цитирани от БТА.


В сайта на медията, за която са работели журналистите, се пояснява, че нападението е станало в 6:45 часа тази сутрин местно време. Жертвите са репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд. Те са съответно на 24 и на 27 години.


Двамата били застреляни, докато взимали интервю в търговския център Бриджуотър плаза в град Монета в окръг Бедфорд на щата Вирджиния.


Докато журналистите вършели работата си, отекнали около осем изстрела. Камерата е заснела този момент. Чуват се викове на журналистите и се вижда как те се навеждат, за да се прикрият. След това камерата пада на земята и са заснети краката на човека, който застрелва журналистите.


Самото убийство не е попаднало в "зрителното поле на камерата", посочва Франс прес.
От телевизионното студио прекъсват прякото предаване и на екран се появява шокирана телевизионна водеща.


Районът на трагедията е отцепен. Повече подробности за убийството засега не се съобщават. По предварителни данни при атаката е пострадал още един човек.


Според свидетели стрелецът е бил облечен в черни дрехи и държал пистолет в ръката си.
"Не знаем кой е стрелецът, не знаем и мотива му", заяви Джеф Маркс, главен мениджър на телевизия WDBJ7. "Но познаваме шерифа на окръг Франклин и знаем, че полицията работи много усърдно, за да залови престъпника, извършил това отвратително нападение срещу двама невероятни журналисти".


Колеги на Алисън Паркър я описват като истинска "рок звезда". Те допълват, че журналистката възнамерявала да се откаже от кариера в новините, за да се занимава с нещо различно.


Крис Хърст, продуцент на сутрешно предаване в същата телевизия, сподели в Twitter, че той и Алисън били "много влюбени" и отскоро живеели заедно.