Спипаха мобилна бензиностанция в микробус

Крими

26-08-2015, 15:31

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Капацитетът й е 3 тона гориво, оборудвана е с всички нужни приспособления

Прокуратура, служби, полиция, митничари и данъчни проверяват петролни бази и бензиностанции в страната.
Вчера и днес прокуратурата, съвместно с МВР, ДАНС, Агенция "Митници" и НАП в търговски обекти, проверяват количеството и качеството на продаваното гориво и фискалното отчитане в търговските обекти, занимаващи се с горива. При спецакцията са проверени множество петролни бази и бензиностанции.


Разкрита е незаконна мобилна бензиностанция в микробус. Капацитетът й е за 3 тона гориво и е оборудвана с всички необходими приспособления. Бензиностанцията е функционирала нелегално, без да са платени данъци и акциз.


По линия на качеството на горивата са проверени 24 обекта, от които 4 бази и 20 бензиностанции. Иззети са 15 проби за бензин и 20 проби за дизел.


По линия на метрологичния контрол са проверени 27 обекта, от които 3 бази и 27 бензиностанции. Установени са общо 12 нарушения на бензиностанции, които се изразяват в несъответствие на нивомерните системи.


Най-честите нарушения до момента са наличие на касови разлики, липса на декларации за съответствие на горивото, деклариране на части от наличното гориво, а не цялото му количество, смесване на партиди.


Досега са запечатани 660 тона гориво. Данните са неокончателни. Проверките продължават и към момента.