ИД подлага на свирепи гонения хомосексуалните

Арт и Стил

25-08-2015, 11:17

Снимка:

dailymail.co.uk634

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Обезглавява, пребива с камъни, хвърля ги от високо, стана ясно в заседание на ООН

Съветът за сигурност на ООН обсъди преследването на сексуалните малцинства на териториите под контрола на екстремистката групировка "Ислямска държава".

"Хомосексуалните, живеещи в тези територии, биват подлагани на свирепи гонения. Тях ги разстрелват, обезглавяват, пребиват ги с камъни, хвърлят ги от високи сгради. ИД е екзекутирала минимум 30 души с хомосексуална ориентация", заяви пред СС на ООН Джесика Стърн, изпълнителен директор на Международната комисия по правата на хората с различна сексуална ориентация.

Заседанието на СС на ООН, което се проведе при закрити врата, бе наречено "историческо" от постоянния представител на САЩ в ООН Саманта Пауър. Дискусията се състоя по инициатива на САЩ и Чили, като в нея бе предоставена възможност да участват всички страни, заинтересувани от защитата на хората с различна сексуална ориентация.

В заседанието чрез телефонна връзка се включи и иракски гей, нарекъл се просто Аднан и обаждащ се от неназовано място в Близкия Изток.

"Бойците на ИД са истински професионалисти в преследването на хомосексуални. Изпитвал съм лично върху себе си бруталността на иракските сили за сигурност, но те са нищо пред джихадистите. Хванат ли някой гей, палачите на ИД се добират и до приятелите му чрез неговия Фейсбук и контактите, записани в телефона му", обясни той.