Министър Кралев изпрати поздравителен адрес до участниците в летните университетски игри

Състезанията ще се състоят край устието на река Камчия

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати поздравителен адрес до участниците в откриващите се утре край устието на река Камчия Летни университетски игри.

"Насърчаваме подобни инициативи, свързани с физическата активност на младите хора, защото вярваме, че това е един от начините да ги изградим като отговорни и пълноценни граждани на нашето общество", се казва в поздравителния адрес.

Четвъртото издание на проявата събира край морето над 400 студенти, представители на 12 висши учебни заведения. От 25 до 29 август те ще излъчат шампионите в седем вида спорт: плажен футбол, плажен волейбол, плажен тенис, плажна щафета, баскетбол 3х3, тенис на маса и плуване.

Домакин на форума отново е Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия". Той предоставя превъзходната си спортна база с отлични условия на студентите: 50-метров плувен басейн, огромна многофункционална зала с атлетическа писта, многобройни терени за плажни спортове и няколко игрища на открито.

Тържественото откриване на Камчия'2015 е утре, вторник, 25 август, от 20.00 часа в Амфитеатъра на комплекса. На следващия ден започват състезанията в груповите фази на отделните спортове. Финалите на очакваните по традиция с най-голям интерес плажни дисциплина са в събота сутринта, същата вечер Летните университетски игри ще бъдат закрити с тържествена церемония отново на Амфитеатъра край плажа.