Радослав Парапунов: Загубихме концентрация във важни моменти от срещата с Франция

Започнахме добре, но мач срещу Италия ни изпрати във втората осмица на турнира

Българският национален отбор до 19 години завърши на 12-о място в крайното класиране на Световното първенство по волейбол в Аржентина. В последния си мач нашите момчета изиграха нов петгеймов двубой, като този път паднаха от Франция с 2:3 (27:29, 25:23, 20:25, 25:20, 11:15).

„Днес не показахме нищо от това, на което сме способни. Загубихме концентрация в много важни моменти от срещата. Сега трябва да започнем да мислим за това, което ни предстои, както и за новия сезон на клубно ниво. След него отново ще трябва да се подготвим за следващото световно първенство и останалите важни състезания с националния отбор“, заяви след срещата капитанът на нашия тим Радослав Парапунов, който пропусна последните мачове на България заради физически проблем.

„Започнахме трудно това световно първенство със загуба от Аржентина. Въпреки това се представихме добре в предварителната фаза на шампионата, но последва тежък мач срещу Италия, който ни изпрати във втората осмица на турнира. След това постигнахме хубава победа над Германия. Като цяло мисля, че изиграхме едно много добро световно първенство. Щастлив съм от индивидуалното ми представяне, но със сигурност имам още много елементи, които трябва да усъвършенствам“, коментира пък състезателят на Франция Тибо Торал.