Облаците се вдигат, лятото се връща

Общество

23-08-2015, 10:47

Снимка:

Pixabay.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Едва към 4-5 септември небето ще се намръщи, но за кратко

Лятото се връща и до 4-5 септември времето ще е хубаво, топло и слънчево. Това съобщи за "Труд" синоптикът Симеон Матев.

Той допълни, че след падналите интензивни валежи, които са по-характерни за зимна, а не за лятна обстановка, облаците най-сетне ще освободят слънцето. Температурите днес ще стигнат 22-27 градуса, по морето - 24-26, а в Сандански - дори 30.

В понеделник и вторник максималните градуси постепенно ще се увеличават. Затова във втория ден от новата седмица те ще са в интервала между 26 и 31 градуса, каза още Матев. Но сутрин ще е около 13-18 градуса, на места като високите западни полета - дори 10.

В сряда и четвъртък ще има временни заоблачавания, в планините е възможно да превали. Но очакваният дъжд ще е незначителен, особено на фона на пороите от предходните дни.

"До края на август времето ще остане стабилно, температурите масово в страната ще са до 30 градуса, а на места - 33-34", допълни синоптикът.

Септември ще започне така, както е свършил август - с топло и хубаво време. Така ще е до четвърти-пети, когато се очаква леко влошаване, но то ще е краткотрайно и после отново ще се радваме на топли дни.