СПИН почна да мори джихадистите

Свят

21-08-2015, 16:26

Снимка:

©Ройтерс

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

На територията на ИД се практикуват многоженство и сексуално робство

Най-малко 16 случая на заразяване с ХИВ са регистрирани в редиците на бойците от "Ислямска държава". За случаите съобщава независимата сирийска агенция ARA News като става въпрос за град Меядин, Източна Сирия.


По данни на агенцията бойците, повечето от които са чуждестранни наемници, са били приети и поставени под карантина в местна болница.


Британското издание "Дейли мейл" се позовава на представители на местната антитерористични група активисти и съобщава, че лидерите на групировката и на местните групи принуждават заболелите със СПИН да станат терористи-самоубийци.


Голяма част от инфектираните с ХИВ в редиците на "Ислямска държава" са наркозависими или имат сериозно криминално минало.


Инфекцията се разпространява изключително бързо, тъй като на територията, под контрола на терористичната организация, се практикуват многоженството и сексуалното робство.


По различни оценки към настоящия момент, територията на "Ислямска държава" достига до около 90 хиляди квадратни километра. Данните за числеността на движението варират от 50 до 200 хиляди.