Боян Йорданов: Надявам се бързо да се върна в игрова обстановка

Радвам се, че съм сред моите колеги


Боян Йорданов е един от тримата повикани диагонали в разширения състав на България преди Евроволей 2015.
„Радвам се, че съм тук сред моите колеги. Надявам се да има с какво да помогна. За мен много неща са нови, при положение, че от година и половина не съм играл волейбол, но все пак се надявам с процеса на работа да свикна с обстановката, да изчистим новите неща и да ми станат познати“, заяви диагоналът на българския национален отбор по волейбол за мъже Боян Йорданов, който говори пред медиите на откритата тренировка на тима в столичната зала „Христо Ботев“. Нашите момчета продължават да се готвят усилено за предстоящото Европейско първенство, на което сме домакини заедно с Италия от 9 до 18 октомври.  

„Сега чакам тепърва, като започнем да играем по-сериозно с топка, нападение, сервис, да видя какво е истинското състояние на ръката ми. Физически съм окей при положение, че след операцията съм наблягал само на физическа подготовка. Психически със сигурност не съм в игрови ритъм, но се надявам да се върна възможно най-бързо в игрова обстановка“, продължи Йорданов. Припомняме, че Супер Бобо пропусна целият минал сезон заради контузия на атакуващото ляво рамо.

„Аз съм реалист човек. Знам, че нямам много години пред мен особено в националния отбор. Мечта ми е било винаги, откакто съществува зала „Арена Армеец“ да изиграя поне един мач там и да я видя пълна. Уникално е усещането да играеш пред пълни трибуни. Надявам се да ми се случи някой ден и на мен това нещо. И разбира се ще имаме нужда от подкрепата на феновете“, каза още състезателят, който през новия сезон ще играе в шампиона на Румъния „Томис“ (Констанца), под ръководството на бившия национален селекционер Мартин Стоев.

„Очаквания и прогнози за Европейското не искам да правя. Надявам се всички да сме здрави, да се подготвим по най-добрия начин и да излезем по-задружни на това Европейско първенство. Да покажем какво можем, защото вярвам, че отборът може да постигне нещо значимо“, сподели още волейболистът.

„Аз съм тук, ако мога да помогна с нещо много ще се радвам. Ако не, стискам палци отвън. Треньорът преценява. Искам да се върна и да дам най-доброто от себе си. За мен всеки ден е щастлив, когато съм в залата, защото имаше възможност и въобще да не играя повече волейбол“, завърши нападателят.