Николай Николов: Франция беше във втора лига, но спечели първата

Групата ни с Германия, Холандия и Чехия е преодолима

Българският национал по волейбол Николай Николов призна, че е напълно наясно с целите, които ще гонят той и неговите съотборници по време на предстоящото европейско първенство. Нашите "лъвове" вече стартираха подготовка за турнира, който ще се проведе през октомври. Играчът на Пейкан (Техеран) коментира групата, която ни противопоставя с Германия, Холандия и Чехия.

"Най-първо да направим трансформация от почивка към тренировки. Имахме 1 месец ваканция, което не ни се е случвало отдавна. Относно групата, мисля че е преодолима. Ако си свършим нашата работа, би трябвало да се получи това, което искаме". "Без някой друг да ни ги поставя, е ясно, че самият народ го иска това. Много ще бъде трудно, няма да се заблуждаваме. Видяхте една Франция, която е от втора лига, отиде и спечели първата. Нашата работа е в тези месец и половина, два да се подготвим максимално", обясни той.

"Апелирам към цяла България да дойдат и да ни подкрепят. Казват, че стените вкъщи помагат, но понякога и затискат. Надявам се да се случи първото", обясни още Николов.