Пламен Константинов: Подготовката в Белмекен ще ни е полезна

Моето желание е да влезем в Топ 4

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов разкри причината да качи отбора на подготовка в Белмекен.

"За пръв път, заради късното Европейско първенство, ще направим високопланинска подготовка. Моето виждане е, че ако търсиш високопланинска подготовка за даден турнир, може да е полезна. Там ефектът е силно концентриран. Ако това се прави за сезон, е по-рисково. В крайна сметка ние трябва да търсим допълнителен плюс, за да се борим със силните отбори в Европа. Гоним издръжливост и бързо възстановяване".

"Вижте, всеки може да има различни очаквания. Някои могат да искат да спечелим турнира. Моето желание е да влезем в Топ 4. Винаги има напрежение в професионалния спорт. Играчите трябва да привикнат и да играят под напрежение до някаква степен. Големите състезатели могат да показват своите възможности под напрежение. Дадох възможност на други състезатели да се играят на този пост. Ники Учиков направи няколко много добри сезона. Като характеристики, аз смятам, че той ще ни помогне и затова не викнах Дани Милушев. Всичко това е свързано със стила на игра. С  Боян (Йорданов) аз искрено се надявам той да се възстанови по-бързо след този следоперативен период. Това е допълнително усложнение, но той е играч, който заслужава нашето доверие", заяви Пламен Константинов, цитиран от NEWS7.