Радослав Парапунов: Ще се съсредоточим върху срещата с Мексико

Русия е най-добрият отбор в Аржентина

Националният волейболен отбор на България за юноши (до 19 години) не успя да се класира за 1/4-финалите на Световното първенство в Аржентина. Нашите момчета загубиха от Русия с 1:3 в 1/8-финалния плейоф, който се игра в град Кориентес.

"Русия е може би най-добрият отбор тук. Те сервират силно и имат хубава блокада. И по тази причина ни победиха. Имахме доста топки за пробив и възможности да направим разлика, но не успяхме да се възползваме. Ще се съсредоточим върху срещата с Мексико. Дойдохме тук, за да печелим опит за бъдещето. Надявам се аз и моите съотборници да бъдем част и от първия отбор на България“, коментира капитанът на "трикольорите" Радослав Парапунов, който завърши с 14 точки.

"Този мач бе наистина много труден. България е силен отбор. След като изиграхме чудесен мач продължаваме на четвъртфиналите. Надяваме се феновете в Резистенсия да ни подкрепят така, както направиха тези в Кориентес. Моята работа е да реализирам трудните точки и не усещам напрежение от това да бъда основният точконосец. Просто ми харесва да играя“, заяви пък Дмитрий Яковлев, който бе най-резултатен с 27 точки за "Сборная".  

Въпреки поражението възпитаниците на Драган Иванов не приключват участието си в шампионата. Националите ще участват в битката за местата от 9-то до 16-то. Първият съперник на "лъвчетата“ в тази част на схемата е срещу Мексико, който на 1/8-финалите падна от САЩ с 0:3. Двубоят е днес (21 август) от 20,30 часа българско време. Следващият съперник на Русия пък е именно САЩ. Победителят от него ще се класира в голямата четворка на Мондиала в Аржентина.