200 000 руснаци у нас от началото на годината

Най-доброто от печата

21-08-2015, 06:26

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цените по морето падат с 1/3 през септември

200-хилядната виза от началото на 2015 година издаде консулската служба при посолството на нашата страна в Москва, научи „Монитор”. Визата е за руския студент Павел Фелдман, който пътува до България с цел туризъм. По вече утвърдена традиция курортен комплекс Албена награди 200-хилядния руски гражданин. През тази година е на мода руските собственици на апартаменти у нас да печелят от българските си имоти по морето, като ги отдават под наем на свои сънародници.

 Въпреки че през хотелиерите се оплакват от липса на руски туристи, гостите от федерацията пълнят чартърните и редовните полети до двете морски пристанища. Те пристигат тук, за да летуват в апартаментите си, а когато ги няма жилищата им са пълни с роднини и приятели. Гостите пристигат с ключове и ползват апартаментите вместо да ходят по хотелите, които тази година са скъпи за хората от средната класа в Москва заради обезценката на рублата. Руските форуми и социални мрежи изобилстват от оферти за почивка в частни руски квартири, които се намират предимно във Варна и Бургас, а бизнесът със собствени жилища по нашето Черноморие върви с пълна сила в момента. В момента апартамент от 124 кв.м може да се наеме на „есенни” цени от 900 – 1000 евро месечно. За по-малък престой дневният наем падна вече под 50 евро.

 Междувременно става ясно, че цените по морето ще се свият с още 1/3 през септември. Безплатни нощувки при дълга почивка предлагат като бонус хотелите през септември, за да привлекат повече клиенти в края на сезона. Евтиното море започва още в края на август

с офертите last minute, които всяко лято се чакат от по-пестеливите туристи, които избират почивка в пика на сезона, но на изгодна цена. Освен това морето е по-топло, по-чисто и по-спокойно, без мъртво вълнение, вятър и вълни. Първото намаление на цените за този сезон хотелиерите правят от утре, като много от тях вече са пуснали офертите си last minute с по-изгодите пакети за почивка.