Жребият за Гран При бе изтеглен в Лозана

България е във втора група

На заседанието на Международната федерация по волейбол (FIVB), което се проведе днес в Лозана във връзка със Световното Гран При 2016, бе изтеглен жребият за най-комерсиалния турнир при жените през следващото лято, съобщава сайтът на Българската федерация по волейбол.
В надпреварата ще вземат участие общо 28 отбора, които са разделени в три групи. В първа дивизия страните са 12, а във втора и трета са по 8.

България е във втора група, а именно на работната среща в Швейцария, страната ни бе избрана за домакин на финалите в тази дивизия. Представители от страна на България на заседанието в Лозана бяха прзидентът на БФ Волейбол инж. Данчо Лазаров и вицепрезидентът на централата Иван Тодоров.

Ето и кои са останалите тимове във Втора група на Световното Гран При 2016: Република Доминикана, Полша, Чехия, Пуерто Рико, Канада, Аржентина и Кения.

Надпреварата ще се проведе в два поредни уикенда. След изиграването на общо четирите турнира ще се направи общо класиране с всички участници. Първите 3 тима в крайното подреждане и домакинът на финалите България ще участват в заключителната фаза на шампионата.

Програмата за четирите турнира:

Първи уикенд (3-5 юни)

Домакин Аржентина

Участници: Аржентина, България, Полша, Кения

Домакин Пуерто Рико

Участници: Пуерто Рико, Чехия, Канада, Република Доминикана

 

Втори уикенд (10-12 юни)

Домакин Чехия