Младата лекоатлетка Лиляна Георгиева подари на Министър Кралев мемориален медал от игрите в Тбилиси

Сребърната медалистка и нейната треньорка бяха наградени с почетни плакети

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети сребърната медалистка на 800 метра от Европейските младежки олимпийски игри в Тбилиси Лиляна Георгиева и нейната треньорка Радмила Станкович. На милото събитие присъства и една от легендите на нашата лека атлетика Лиляна Томова, която е европейски шампион на 800 метра. В момента Лиляна Томова е председател на пловидвския леокатлетичсеки клуб Тракия.

"Благодаря Ви за лагера, който ми осигурихте и за цялата помощ, която ми оказахте", обърна се към министъра Лили и му подари мемориален медал от Игрите.

Както е известно, Кралев осигури екипировка и подготвителен лагер на младата състезателка, както и допълнително финансиране за нейния клуб.

Министърът поздрави 15-годишната атлетката за отличното й представяне и страхотния резултат - 2:07.89 мин., който е и национален рекорд за девойки до 15 г.

"Благодаря ти за това постижение, продължавай все така и само напред. Насреща съм за всичко, от което се нуждаеш. Искам да осъзнаеш, че имаш уникалния шанс да станеш част от елита на световната лека атлетика. В момента имаме изключително талантливо поколение на средни и дълги бягания, част от което си и ти. За това с федерацията по лека атлетика обсъждаме варианта за централизирана подготовка на състезатели като Митко Ценов и Милица Мирчева, на които да осигурим възможно най-добрите условия, включително и лагери в Кения. Желанието ми е, в зависимост от ангажиментите ти в училище, да можеш да проведеш част от подготовката си там", заяви Кралев.