Теодор Салпаров: Европейското първенство е грандиозен форум

Ще се опитаме да постигнем максимален резултат

Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров е, без съмнение, едно от лицата на тима благодарение на винаги сърцатата си игра на терена.


Той сподели мнение за предстоящото европейско първенство, на което България (София и Варна) е домакин заедно с Италия.


"Европейското първенство е един наистина грандиозен форум на много високо ниво. От много години в България не се е провеждало европейско първенство за мъже, така че ще се опитаме да постигнем максимален резултат и да зарадваме българските фенове. В последните години именно волейболът е най-добрия колективен спорт в България и наистина хората ни подкрепят безрезервно не само у нас, а и по цял свят. Ще се постараем да дадем максимума от нас и, дай Боже, да постигнем добър резултат", коментира Теди Салпаров.


“Лъвовете” ще играят мачовете от своята Група “А” в столичната “Арена Армеец”. Варна пък домакинства на Група “С” от шампионата на Стария континент. На 9 октомври (петък) от 17,30 ч. първо се срещат Словения и Беларус, а от 20,30 ч. е сблъсъкът Полша – Белгия. В събота (10 октомври) първо беларусите играят с Белгия, после “Дружина полска” налита на Словения. В неделя двойките са Белгия – Словения и Беларус – Полша.


Финалите на Евроволей 2015 ще се проведат също в София.