Сърбия ще препраща имигрантите в България

Заяви външният министър Дачич, който бе дясна ръка на диктатора Милошевич

Имигрантите от Близкия Изток, които пристигат в Сърбия ще бъдат пренасочвани към България.

Това каза сръбският министър на външните работи Ивица Дачич. "Сърбия няма да изгражда нито стени по границата с Македония, нито пък временни лагери. Но, поради изграждането на унгарската стена, бежанците от Близкия изток ще бъдат пренасочвани към България и Хърватия", каза още Дачич.

Ако се стигне до по-дълъг престой на бежанците в Сърбия поради унгарската стена Ивица Дачич каза следното: "Ще потеглят към България и Хърватия. Имигрантите знаят от къде да минат, за да достигнат желаната цел. В крайна сметка това означава, че на Сърбия няма да й се наложи изграждането на лагери за бежанци, защото след окончателното затваряне на границата с Унгария не очакваме увеличаване на броя на имигрантите", каза още Дачич, който бе дълги години дясната ръка на сръбския диктатор Слободан Милошевич и говорител на неговата партия.

БГНЕС припомня, че от началото на годината, според официалните данни на властите в Белград, в Сърбия са влезли около 80 000 души. Днес преди обяд сръбският премиер Александър Вучич каза, че "всички бежанци са добре дошли в Сърбия". Той дори съобщи, че в "Белград ще бъде построен временен лагер за бежанци".

Кореспондентът на БГНЕС от Скопие уточнява, че само през последните два месеца в Република Македония от Гърция са влезли над 40 000 души. Всички те пристигат на границата с Македония организирано с автобуси.

Властите в Унгария в началото на месец юли взеха решение за изграждане на стена по 175 км. граница със Сърбия. Строителството трябва да приключи в края на този месец. В началото на месец септември унгарската полиция ще изпрати няколко хиляди полицаи по границата със Сърбия.