Обвиниха бившия секретар на комисията за борба с трафика на хора

Крими

19-08-2015, 16:33

Снимка:

prb.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Антоанета Василева е нарушила служебните си задължения и е превишила правата си

Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу бившия секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора Антоанета Василева, съобщиха от държавното обвинение.

Първото обвинение e за това, че според прокуратурата в качеството си на длъжностно лице, в период от пет месеца през 2013 година, Василева не е изпълнила служебните си задължения като не е провела процедура за възлагане на обществени поръчки, а е сключила пряко договори за възлагане, изпълнение на услуги за временно настаняване на жертви на трафик на хора във Варна и Бургас.

Василева също така е превишила правата си като сключила пряко въпросните договори, което е в правомощията на председателя на комисията. Според прокуратурата, вредните последици за държавния бюджет от горното са в размер на 200 000 лева.

Второто обвинение срещу Василева е за това, че в качеството си на длъжностно лице е превишила правата си, сключвайки анекс към рамково споразумение като лично е положила подпис, което е в правомощията на заместник министър-председателя и председателя на Националната комисия за борба с трафика на хора.