Националките от художествената гимнастика подариха златен медал от Световната купа на Министър Кралев

Състезателките бяха наградени с почетни плакети

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев покани състезателките от националния ансамбъл, старши треньорът на отбора Ина Ананиева и Председателят на БФХГ Илиана Раева на официална среща, на която ги поздрави за спечелените три сребърни медала на Световната купа по художествена гимнастика, провела се от 14 до 16 август в зала "Арена Армеец". Кралев награди целия щаб на националния отбор с благодарствени плакети и специално поздрави Раева за отличната организация на престижния турнир.

От името на целия щаб на националния отбор Ренета Камберова връчи на Министър Кралев златен медал от Световната купа с благодарност за финансовата помощ на Министерството, благодарение на която стана възможно осъществяването на това състезание и възможността българската публика да види световния елит в този спорт на живо. Президентът на БФХГ Илиана Раева специално подчерта пред Министър Кралев, че присъствието му на всички събития около провеждането на Световната купа в София изключително много е впечатлило всички чуждестранни делегации, които са изразили възхищението си от отношението на институциите в лицето на Министъра на спорта към художествената гимнастика в България.

Кралев благодари на момичетата и се поинтересува какво им предстои занапред и те му отговориха, че заминават за Световната купа в руския град Казан, след това ще бъдат на лагер в "Спорт Палас" във Варна, за да могат да се откъснат от състезателния шум и да се конентрират за най-важното и отговорно състезание през сезона - шампионатът на планетата, който ще се проведе през септември в Щутгарт, който шампионат ще е и състезание за квоти за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Министър Кралев обеща на момичетата, че задъжително ще мине да види тяхна тренировка, а те го поканиха на трибуните на Световното в Щутгарт да ги гледа и да им стиска палци в залата.

„Вие сте голямата слабост на всички българи. Виждам колко са ентусиазирани хората и по какъв начин приемат вашите резултати. Нека Господ да ви пази и ви желая още по-добро класиране на Световното първенство в Щутгарт“, каза министър Кралев.