Тайландските власти имат заподозрян за атентата в Банкок

Свят

18-08-2015, 13:21

Снимка:

vox.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Вероятно е от антиправителствена група, близка до Червените ризи

Ръководителят на хунтата в Тайланд съобщи, че властите в страната преследват мъж, който е заподозрян в извършването на атентата в центъра на столицата Банкок, при който загинаха най-малко 21 души, а други над 120 бяха ранени.

"Имаме заподозрян, който се появява на охранителни камери, но не е ясно кой е, издирваме този човек", каза министър-председателят Прайут Чан-о-ча като допълни, че той по всяка вероятност е член на "антиправителствена група, базирана в североизточната част на Тайланд" - дом на движението на Червените ризи, което се противопоставя на военния преврат в страната.

От 2006 г. насам в страната има два преврата, припомня БГНЕС. Последният от 2014 г. свали избраното правителство на Инглук Шинаватра след месеци улични протести.

Коментарите на премиера предполагат, че разследването ще се насочи към антиправителствени групи, близки до семейството на Шинаватра.

Вчерашният взрив е станал пред хиндуисткото светилище Ераван в квартала Чидлом в столицата на Тайланд. То е изключително популярно сред хиндуистите като е посещавано от хиляди будисти всеки ден. Сред загиналите има десет тайландци, един китаец и един филипинец.