Намериха всички тела от изгорелия индонезийски самолет

Свят

18-08-2015, 11:55

Снимка:

© Wikipedia

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Сред 54-те загинали в планините на източна Папуа има и пет деца

Телата на всички 54 пътници от разбилия се индонезийски самолет са намерени в отдалечен планински регион на източна Папуа. Спасителите са достигнали до местността и са локализирали телата на 44 възрастни, 5 деца и 5-членния екипаж. Те ще бъдат изпратени в лаборатория за идентификация, тъй като силно обгорели. Оцелели няма.


Черните кутии на катастрофиралия самолет също бяха намерени и ще бъдат доставени за анализ от експерти. От летателната машина са останали само разбити парчета, тя се е разрушила още преди падането.


Турбовитловият самолет ATR на Trigana Air се изгуби малко преди 3 ч. следобед местно време в неделя, след като е излетял от летище Сентани в столицата на Папуа Джаяпура. Полет IL267 трябваше да достигне до Оксибил. Самолетът е превозвал и 6.5 милиарда рупии (420 хиляди евро) за бедни семейства в провинцията.


Изчезналият самолет е ATR 42 с регистрационен номер PK-YRN, използван от Trigana Air от 2005 г. насам, уточнява уебкафе.бг. Машината е произведена през май 1988 г. Trigana Air е индонезийски авиопревозвач. Trigana Air е в забранителния списък на Европейския съюз, заради несъответствие с изискванията за безопасност.


Това е вторият подобен инцидент, след като през декември пътнически самолет на индонезийския нискотарифен превозвач AirAsia се разби в Яванско море по време на буря. При катастрофата загинаха всички 162 души на борда.