Бием англичаните по алкохолен туризъм в Турция

Общество

17-08-2015, 07:23

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Нашенци си пълнят торбите с храна от шведската маса

Български курортисти шашнаха турските хотелиери в престижните курорти Анталия и Бодрум, пише в. "Монитор". През последните години заради ниските цени и качественото обслужване през лятото все повече нашенци предпочитат турското пред българското Черноморие. На юг от Босфора обаче нашенците се държат по-ориенталски и от местното население и с алкохолния си туризъм удрят в земята англичаните и руснаците в родните ни курорти.
Търновецът Станислав Янев е вероятно един от многото, който следващия път, озовал се в Анталия, ще крие, че е българин. Младият мъж е пътувал доста по света, но твърди, че такова чудо като българин на Турското Черно-морие досега не бил виждал. Той прекарал
10 дни с родна група курортисти
в 4-звездент хотел в Анталия и споделя, че тези дни ще останат един потресаващ и незабравим спомен.
„Пакетът, който ни се предлагаше, беше ол инклузив. Нашите обаче бяха приели присърце това понятие и още сутринта, като пристигнахме в хотела, решиха да започнат да се възползват от него. За половин час успяха да изпразнят бара, което си беше доста добро постижение като се има предвид, че той беше доста добре и обилно зареден. Барманите изпаднаха в шок като видяха как се пие по български местна ракия. Имаше един колоритен образ - стоеше прав до бара и през пет минути смигаше на момчето да му налее още една чаша. Като ги направи 6-7, каза на жена си, че отива „да зареди батериите” за вечерта, и се заклатушка към асансьора. Само след 4-5 часа героят вече отново беше във форма и гол до кръста отново обръщаше чашките на бара”, разказва Станислав. На някои от нашенците им омръзнало през 5-10 минути да тичат до бара, затова направо накарали барманите да им дадат по едно шишенце „ракъ”, за да не си губят времето.
Така с шишето в едната ръка и пакет със сандвичи
от шведската маса в другата те гордо се отправили към плажа. Там пред погледите на местните, нашенците невъзмутимо продължили да се наливат с ракия под палещите лъчи на слънцето.
Раздали им талончета за пиене, а те поискали и за децата
След като се стъписали от алкохолната инвазия в първия ден, турските хотелиери доста бързо преосмислили представата за „ол инклузив” по български. Още на втория ден всеки от хотела получил опледелен брой купончета за алкохол. Нашенците, разбира се, влезли в спор за правото си да пият на корем. След като разбрали, че барманите няма да отстъпят обаче, те започнали да искат алкохолни талончета и за децата си, защото и те били хора и им се полагали. А когато и тук ударили на камък, в знак на протест започнали да внасят алкохол отвън и да се наливат чак до малките нощни часове в бара на хотела.
Турските хотелиери и персонала им били шокирани не само от алкохолните подвизи на нашенците. Те останали без дъх като видели как майки карали децата да облекчават физиологичните си нужди във водата. А понякога към децата се присъединявал и главата на семейството, който без да се крие обръщал гръб на плажа. Нашенците много държали също да си дозакусят на плажа със задигнатите от хотела сандвичи, увити във вестник. А след това оставяли блажните хартии да се разнасят навсякъде по плажа и във въздуха.
„Впечатлението, което нашата група направи на хотелиерите в Турция, по нищо не се различава от онова, което правят английските пияни тийнейджъри на Златните или Слънчев бряг. Дори нещо повече. Онези са тийнейджъри, а в нашия случай спътниците ми бяха уж улегнали хора на почтена възраст, когато би трябвало да знаят какво е култура и как да се държат в обществото”, възмущава се Станислав Янев. Следващата година той е решил отново да почива на Турското Черноморие, където условията са прекрасни. Задължително обаче ще тръгне сам и единственото, което ще гледа, е в хотела, където се настани, да няма нито един българин.
Отмъкнали възглавниците от хотела
Любезните турски хотелиери, които в първия ден посрещнали българските си гости с широка усмивка и весело „Здрасти, комшу”, в последния ден чакали с нетърпение часа, когато гостите ще опразнят хотела им. Те толкова бързали, че дори не си направили труда да проверят стаите на гостите си на тръгване.
Нещо, което се оказало голяма грешка, тъй като повечето от нашенците решили „за спомен” да се обзаведат с онази част от обзавеждането на стаята, която можели да отмъкнат и натъпчат в куфарите и саковете. Някои от жените пък нападнали градинката в хотела и изскубали половината цветя, за да си ги прихванели после в България.