Мащабна акция търси некачествени и контрабандни горива (видео)

Портфейл

15-08-2015, 12:47

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Вече всички наблюдават всички (видео)

Бойко Борисов: Вече са заловени над 100 т без документи

Специализирана полицейска операциs за контрабандно и некачествено гориво се извършва от 2 дни на територията на цялата страна. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването в град Варна. При акцията досега са заловени над 100 тона горива без документи. Проверени са 38 бензиностанции и складове за гориво. Няма набелязани предварително обекти на конкретни фирми, проверява се наред.
Държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като по този начин бюджетът губи милиони левове от данъци, а и хората си трошат колите с "каращисано", както казвате във Варна, гориво, заяви министър-председателят Бойко Борисов
Той посочи още, че 10 мобилни екипа извършват проверки за манипулирани горива във всички нефтобази и повечето бензиностанции в цялата страна. Борисов уточни, че се следи за това дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила. Той посочи, че засегнатите компании са активизирали вече адвокатите си, но повтори, че държавата ще бъде безкомпромисна. Борисов каза още, че службите работят добре и вече данъчните постъпления са преизпълнени с над 2 млрд. лв.
Премиерът уточни, че навсякъде при проверките се вземат две проби-една за Агенцията по метрология и втора, контролна, която се пази в прокуратурата и ще се ползва при съмнение за манипулиране на резултатите, които ще са ясни в понеделник.

ВИДЕО: Бойко Борисов по време на откриването на Бреговия център във Варна