Драган Иванов: Готови сме да покажем най-доброто в Аржентина

Искаме да направим шоу на хората

Част от селекционерите, сред които и Драган Иванов, си направиха обща снимка за спомен преди старта на Световното първенство в Аржентина.
Част от селекционерите, сред които и Драган Иванов, си направиха обща снимка за спомен преди старта на Световното първенство в Аржентина.

„Готови сме да покажем най-доброто, на което сме способни. Очакваме да демонстрираме на света високо ниво волейбол и да направим хората тук свидетели на едно хубаво шоу“, заяви на официалната техническа конференция преди старта на Световното първенство за мъже до 19 години в Чако и Кориентес (Аржентина), селекционерът на България Драган Иванов. Младите „лъвове“ започват днес участието си на шампионата, като в първия си двубой ще се изправят срещу европейския шампион Полша. Срещата е от 17:00 ч.б.в. Останалите съперници на „трикольорите“ в тази предварителна Група С са Чили, Иран и Китайско тайпе.

Припомняме, че на шампионата в Аржентина участват общо 20 отбора, които са разделени в 4 групи.

„Хората, града и залата тук са много хубави. Много хубаво място да играеш волейбол. Първо трябва да мислим да спечелим няколко мача, за да продължим напред. След това основната ни цел ще бъде да се класираме на финалите“, категоричен бе специалистът начело на Полша Себастиян Павлик.

„Мисля, че в този турнир има един списък от 12 отбора, които са напълно способни да спечелят златен медал. Разбира се, надяваме се ние да бъдем този отбор. Опитваме се да следваме философията на бразилската волейболна школа – бързина, прецизност. Надяваме се да се справим добре с тези аспекти в нашата игра и да постигнем един бърз стил“, коментира пък неговият колега начело на Бразилия Перси Онкен.

Треньорът на Чили Иван Виляреал сподели следното: „Тази възможност да играем на световно е много важна за нас. Трябва да и се насладим и да изведем някои ползи от нея. Пристигнахме в Аржентина с много големи очаквания и желание да покажем това, което сме тренирали. Знаем, че ще се изправим срещу много силни съперници и че всеки мач ще бъде много специален за нас.“

„Идваме на този турнир, като четвъртия по сила европейски отбор, след като изиграхме едно много силно европейско първенство по-рано тази година в Турция. Сега нашата цел е да играем добър волейбол и да продължим в следващата фаза. Основните ни силни страни са сервисът, добрата блокада и уменията ни в атака“, каза наставникът на Германия Кални Матус.

„Постиженията, които имаме не са случайни. Тук сме, за да покажем на отборите от целия свят, че имаме талант и можем да изградим бъдещето на иранския волейбол. Искаме да покажем това на всички. Не сме дошли на почивка. Искаме да демонстрираме нашите умения и талант“, красноречив бе селекционерът на Иран Реза Вакили Фархад.

„Щастливи сме да бъдем тук и гледаме напред към старта на турнира“, сподели пък треньорът на Япония Хироши Хонда.

 „Знаем, че ще се сблъскаме с фантастични волейболни отбори. От две години работим по специална програма, която да развие уменията на нашите играчи и да ни даде мотивация да играем на световно първенство“, заяви Хулио Ривера, наставникът на Пуерто Рико.

„Надяваме са да спечелим нашия първи мач. Мислим мач за мач. Ако всичко върви добре вече ще погледнем и към финалната четворка. Това би бил най-големият резултат“, ясен бе Чиа-Юунг Лий, който е селекционер на Китайско тайпе.