Атанас Лазаров: Аз съм горд с моите състезателки

Селекционерът на Колумбия доволен, че националките на отбора трупат опит

Женският национален отбор на България до 23 години постигна първа победа на Световното първенство в Турция като победи Колумбия с 3:0. А ето коментарите на селекционера на тима Атанас Лазаров и на играещата с капитанската лента разпределителка Петя Баракова.

"Започнахме добре, но не успявахме да се придържаме към нашия план през целия мач. Но аз съм горд с моите състезателки", коментира селекционерът.

"Нашия борбен дух бе единият от ключовете към победата днес. Малко бяхме нервни, когато Колумбия имаше геймболи на разположение в третия гейм, но останахме позитивно настроени и спечелихме", добави Петя Баракова, която носи капитанската лента на тима до 23 години.

Селекционерът на Колумбия Едуардо Гийом не бе особено доволен след края на мача: "Не съм удовлетворен след първите два гейма, но ми хареса играта на отбора в третия. Имаме нужда да играем повече такива геймове, за да трупаме опит на такова ниво".

Най-резултатната в тима на Колумбия Аманда Конео допълни: "Не беше труден мач за нас, но ние трябва да работим по-усилено".