Лифт "Тодорка" ще се модернизира въпреки манипулациите

Свидетели сме на повтарящи се опити за нескопосана манипулация относно модернизирането на лифт "Тодорка" в Пирин и оспорването на правото ни на собственост върху съоръжението, съобщават от "Маренго Трейдинг" ЕООД. До такава степен авторите на тази манипулация подценяват българското общество, че дори не съзират как в две последователни изречения изричат несъвместими неща – „Маренго трейдинг“ ЕООД строяло без вещно право и как въпреки това построеното ще остане нейна собственост. Независимо от тези манипулации ще повторим отново истината, не за да отговаряме на манипулаторите, а защото обществото има право да знае истината:
Всички построени преди концесията лифтове и влекове на територията на НП „Пирин“ са частна собственост и не са обект на концесия. Всички тези лифтове притежават право на строеж върху територията, на която са построени, зашото са изградени през 80-те години преди НП „Пирин” да стане изключителна държавна собственост съгласно конституцията на Р България от 1991г.
Маренго Трейдинг ЕООД модернизира съоръжението с напълно редовни документи и няма никакви законови основания подмяната да бъде спряна. Нито един от компетентните органи, проверили документите на извършващата се модернизация на лифт Тодорка не е установил нарушение.
Надяваме се, че през новия зимен сезон модернизираното съоръжение ще създава повече комфорт и приятни емоции на гостите на Пирин.