ММС организара серия инициативи по повод 12 август – Международен ден на младежта

Спорт

10-08-2015, 14:25

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

12 август е Ден на Младежта

Акцентът е поставен върху Северозападна България

Министерство на младежта и спорта ще отбележи Международния ден на младежта 12 август със серия събития в страната, обединени под мотото „Гражданската активност на младите“. Акцентът е поставен върху Северозападна България, тъй като това е регионът, в който са регистрирани най-високите нива на младежката безработица.

Враца, Монтана и Видин са градовете, в които паралелно ще се случват събития за младите хора! Те включват младежки инициативи, публични дискусии и концерти. Чрез младежките дейности ММС иска да чуе от младите хора, какви са техните нужди и какво искат да се промени в Северозападния регион. Публичните дискусии ще съберат за първи път на едно място експерти от различни ведомства и младежи, като темата за разговор ще е „Възможностите пред младите хора“.

В концертите ще участват Йоанна Драгнева, Ненчо Балабанов, Група Д2, Бобо, Део и др.
12 август е обявен за Международен ден на младежта от ООН през 1999 г. В България за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Денят предоставя уникалната възможност за това - младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.