Румен Петков: Изоставаме с антитерористичното законодателство

Политика

10-08-2015, 11:53

Снимка:

btvnovinite.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Министрите да искат по-голяма помощ от ЕС, настоява АБВ лидерът

Нашите разузнавателни служби следят много детайлно ситуацията в Западните Балкани, коментира темата за "Ислямска държава" по bTV Румен Петков от АБВ. До момента над 1500 души от там са отишли да се бият за "Ислямска държава". "Липсата на ефективен обмен на информация между страните в ЕС води до това, че България страда най-много като гранична държава. Нашите министри трябва да настояват за по-голяма помощ от ЕС", категоричен е Петков.


"Имаме десетки имигранти, които са регистрирани на един адрес, а това означава, че нашата държава изостава с антитерористичното законодателство. Всички наши съседи имат такова", допълни Петков. Налага се да имаме законодателна рамка, която да се занимава с чуждите бойци, които евентуално могат да дойдат в България, смята той.

"Не бива да подминаваме грубото посегателство над хората в България. Имаме огромен проблем с агресията в нашето общество, нужна е друга атмосфера и нетърпимост към нарастващата агресия", категоричен е Румен Петков.


"АБВ е готова за предсрочни избори, не е редно да има подхвърляния като тези на Реформаторския блок. Нека не забравяме, че самите те бяха заподозрени в игра с ДПС. Всъщност, не е лошо да има диалог между всички партии в държавата", каза Петков.