Световните медии: България-ниски цени и чисти плажове

Свят

07-08-2015, 06:03

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Морската вода на 98% от плажовете в България отговаря на европейските стандарти

Според проучване на компанията ING в Холандия най-евтината туристическа дестинация в Европа е Македония, а най-скъпата – Норвегия, съобщава белгийската медия RTBF, цитирана от Фокус.
Цените в сектора на хотелиерството, обществения транспорт и храненето в Норвегия са с около 70% по-високи от тези в Холандия. Като цяло скандинавските страни остават особено скъпи за чуждестранните туристи, по подобие на Швейцария, чиято валута през последните месеци претърпя силен ръст.
В Източна Европа се намират най-евтините дестинации, а начело е Македония, следвана от Албания и България. Цените там са с около 50% по-ниски в сравнение с Холандия.
Чехия и Полша също предлагат ниски услуги.
Според проучването цените в белгийските супермаркети са леко по-високи от тези в Холандия, но общественият транспорт е по-евтин.
Морската вода на 98% от плажовете в България отговаря на европейските стандарти, съобщава руското издание Blackseanews, позовавайки се на изказване на българския министър по околната среда Ивелина Василева.
Резултатите са изготвени на базата на проби, направени от министерството. Министърът все пак призна, че в страната има морски плажове, които не отговарят на изискванията на ЕС.
Министър Василева подчерта, че България инвестира активно в изграждането и модернизацията на пречиствателни съоръжения по крайбрежието на страната.
През месец юли цените на офертите за почивка в Русия са се повишили. Офертите за най-популярните сред руснаците направления, Турция и Египет са поскъпнали съответно с 19% и 17%, като тяхната средна минимална цена в момента е около 12 300 рубли и за двете страни. Трябва да се отбележат цените на почивка в България, които след три месеца постоянно понижаване са се повишили рязко с 61% и в момента струват средно 17 046 рубли, пише „Авиапорт“ .
Класацията на петте най-популярни за туризъм страни според OnlineTur.Ru през юли се е променила малко- Тайланд измества от петото място България, която е попадала в „петорката“, само през юни. Останалите страни са неизменно в топ-5 вече пети месец: Турция, Египет, Гърция и Кипър.
Топ-10 също не се е променила, ако не се брои изгубилата четвъртото място България- там както и преди са Испания, Русия, Тунис и Черна гора.