Джихадисти плашат Меркел с атентати във видеообръщение

Свят

06-08-2015, 12:48

Снимка:

© budnaera.com

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Наричат я мръсна кучка и разстрелват пленници пред камерата

Терористи от "Ислямска държава" заплашиха във видеобръщение германския канцлер Ангела Меркел и предупредиха, че предстоят атентати в Германия. В края на видеообръщението, което е пуснато в ютюб, те разстрелват двама пленници пред камерата.


Това е първото видео, в което се отправят директни заплахи към канцлера Ангела Меркел. В него говорят двама мъже на чист немски. Единият е австриец, който според различни статии в пресата е идентифициран като Мохамед Махмуд, а другият е германски джихадист, който се представя като Омар-ал-Алмани. "О, Меркел, ти мръсна кучко, ние ще си отмъстим за поругаването на пророка. Ще си отмъстим за проливането на кръвта на мюсюлмани в Афганистан”, казва Мохамед Махмуд. Те заплашват и Германия с атентати освен за участието й в мисията в Афганистан, и заради подкрепата й на кюрдските бойци срещу Ислямска държава.


В края на видеото двамата ислямисти призовават към избиване на всички неверници: "Вземи нож и заколи неверник. Те са кучета”, казват двамата. В края на клипа терористите разстрелват с автомати двама пленници пред камерата. Според експерти поне 600 души от Германия са се включили в редиците на "Ислямска държава".