Турция се готви за комплексна война срещу "Ислямска държава"

Свят

05-08-2015, 17:13

Снимка:

©gantegh.agbubulgaria.org

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Заяви външният министър Чавушоглу по време на визитата си в Малайзия

Временно изпълняващият длъжността външен министър на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че страната подготвя крупна военна операция против "Ислямска държава" в Сирия, съобщава ИТАР-ТАСС.


В интервю за телевизионния канал TRT в рамките на визитата си в Малайзия, Чавушоглу коментира постигнатото споразумение със САЩ за използване на военната база в Инджирлик като голяма крачка.


"Ние виждаме, че там започнаха да действат американски безпилотни самолети и пилотирана авиация. Скоро ние ще започнем съвместна и комплексна война против "Ислямска държава", заявява Мавлют Чавушоглу.


Миналия месец беше постигнато споразумение за разширяване на операциите извън базата, което е само един елемент от разширеното сътрудничество между САЩ и Турция срещу "Ислямска държава".


Американски военен представител заяви, че новите полети от "Инджирлик", недалеч от Северозападна Сирия, ще увеличат времето на американски самолети да престояват в сирийското въздушно пространство, което ще им позволи събиране на разузнавателна информация и пускане на муниции.