Реформаторите вече имали общи кметски кандидатури в половин България

Политика

04-08-2015, 17:50

Снимка:

econ.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Меглена Кунева отново посика Реформаторският блок да стане единен политически субект

ПП Движение "България на гражданите” бе първата политическа сила, която каза – искаме единна регистрация на Реформаторския блок (РБ) за местните избори. Това заяви на пресконференция вицепремиерът и лидер на ДБГ - Меглена Кунева, предаде "Фокус” – Видин.

Меглена Кунева посочи, че още през декември миналата година на национален съвет на ДБГ е направена "пътна карта“ за стъпките, през които трябва да се мине, за да стане РБ единен политически субект. "Това не става от един ден за друг, извървяват се определени стъпки, т.е. Движение "България за гражданите” е за това да се създаде единен политически субект и явяването на изборите с единна кандидатура е част от тази картина”, допълни Кунева.

Вицепремиерът посочи, че всяка една партия от Реформаторския блок има своите хора, които иска да покаже на предстоящите местни избори, да покаже, че има добър продукт, който може да сложи на масата за обсъждане. Тя посочи, че партиите в Реформаторския блок ще се съберат и ще се разгледат номинациите за кандидатите за кметове.
Тя уточни, че не изключва възможността не във всички населени места от Реформаторския блок да се явят с единна кандидатура на местните избори. „Затова ни трябва коалиционно споразумение – може ли да се използва името Реформаторски блок, ако само две от партиите, или само три, постигнат съгласие. Има градове, в които има наслагване за определени партии, при всички случаи коалицията Реформаторски блок не трябва да се дестабилизира, но може би понякога трябва да не се съгласяваме и в това да не виждаме нищо страшно”, обясни Меглена Кунева.

На пресконференцията стана ясно, че в половината областни центрове в страната Реформаторския блок вече има единни кандидатури за кметове.