Половината АМ "Хемус" ще е готова до кроя на мандата

Общество

04-08-2015, 06:07

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това обеща премиерът при откриването на участъка Белокопитово- Каспичан

В рамките на този мандат поне половината от АМ „Хемус” ще бъде построена. Това каза премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала „Хемус“, предаде „Фокус". Борисов подчерта, че без АМ „Хемус” Северна България е загубена и затова ще бъдат положени максимални усилия тя да бъде изградена изцяло. „Събрахме повече пари от контрабандистите, някой от тях реагират остро, но няма да ни откажат, защото това, което правим, е много видимо”, заяви Борисов и допълни, че "ако не беше "експериментът Орешарски", строежът на АМ „Хемус” щеше да бъде в по-напреднал стадий."
„Сега новият участък струва 66 млн.лв., а с толкова щяхме да сме финансирали много по-голям участък. Цялата магистрала „Тракия" струва на българите 55 млн. евро, защото е с кофинансиране от ЕС. Тук правим участък на АМ „Хемус” със 100 % изцяло държавни пари", заяви премиерът.
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова връчи документите за пускане на участъка на инж. Лазар Лазаров, председател на УС на АПИ. Павлова заяви, че са донесли вода от свещения кладенец в Плиска, за да осветят новия участък.