Синът на Висоцки недоволства от улица кръстена на баща му

Булевард

03-08-2015, 13:38

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

77 години от рождението на Висоцки (видео)

Задънената отсечка от две улички наричани преди Горен и Долен Таганск сега носят името Владимир Висоцки

Синът на Владимир Висоцки е недоволен от улицата, която московските власти избраха да носи името на известния му баща. Според него преименуваната мъртва градска зона никак не прилича на улица.

Никита Висоцки подчерта, че отсечката, която носи името на баща му не се ремонтирана и не прилича на улица като цяло.

"Това въобще не прилича на улица. Това въобще не е хубав пейзаж. Не съм градоначалник, и не разбирам от благоустройство, но тук има да се свърши доста работа за да стане това място улица и да е привлекателна и приятна за пешеходци. Може би сега новото име на това място ще го оживи и ще наложи реконструкцията му.

Според Никита Висоцки, когато градските власти са обсъждали въпроса коя улица да преименуват на името на баща  му, те не са взели предвид неговото мнение и не са се обърнали за съвет към него.

"Това е бюрократично събитие. Решението на Комисията е взето. Сега е ред на правителството да приеме резолюция. Това, че е избрана тази, а не някоя друга улица, това не е мое решение. Факт е че улица на името на Висоцки в Москва вече има. Това е добре . Фактът, че тази задънена улица е наречена на името на Владимир Висоцки - не е твърде зле"- каза синът на артиста.

Dni.Ru пише, че отскоро в Москва официално се появи улица Висоцки. Името на известния автор на песни е дадено на задънените улици Горен и Долен Таганск. Решението за преименуване е взето по време на среща на правителството на Москва. Новата улица се намира в близост до театър Таганка, който е толкова тясно свързан с името на Владимир Висоцки. Именно в този театър, той участва в 15 представления (включително "Животът на Галилей", "Вишнева градина", "Хамлет".

Театър Таганка