Ева Янева на 30 години: Евроволей е предизвикателство за мен

Ще гоня титлата с екипа на Тянджин

В лагера на женския национален отбор на България на 31 юли има двама  рожденика – селекционерът Драган Нешич и Ева Янева. Състезателката на  поста посрещач става на 30 години и сподели пред Гонг емоциите си  около това да посрещне рождения си ден в компания на останалите  момичета по време на лагера в Добрич. Националките от една седмица  тренират целенасочено за предстоящото Европейско първенство в Белгия и  Холандия от 26 септември до 4 октомври.

Освен Евроволей за Ева Янева таза година предстои ново  предизвикателство защото следващия сезон на клубно ниво за нея ще  бъде в Китай и ще гони титлата с екипа на Тянджин. До сега в кариерата  си Ева игра освен у нас в Русия, Франция, Япония и Румъния.

Ето какво каза още за Гонг рожденичката Ева Янева:

Защото не само аз, но и треньорът ни Драган Нешич имаме рожден ден  днес, искам да пожелая и на двама ни да сме здрави, да имаме късмет и  да постигам с много работа целите си.

За мен това е един много специален ден защото празнувам 30-тия си  юбилеен рожден ден. Много съм щастлива, че мога да празнувам с отбара  и най-близките ми хора. 30 години е доста хубава и приятна възраст.  Момичетата ме изненадаха още в полунощ.

При нас на легара се случват само хубави неща. Работим усилено в добра  обстановка с настроение и усмивка. Това е най-важното, за да постигнем  напредък.

Действително последните години имаше не толкова добри моменти в  спортната ми кариера относно националния отбор, но всичко това е  минало! В момента съм настроена много позитивно, гледам само напред и  се надявам да постигнем нещо добро на Европейското. Надявам се на  максимално по-предно класиране. Смятам още, че най-важното е да играем  с усмивка и желание, борбено, без да се отказваме и така резултатът  няма как да не доиде. Мисля, че времето ни за подготовка ще бъде  достатъчно. Момичетата в тима ни имат достатъчно опит, тренират  изключително сериозно. Определено всяка едно от нас има какво да даде  на другата. Много се радвам, че имах възможността да участват с  по-младия формат на националния ни тим на турнира Гран При. Момичетата  там ме заредиха с много позитивизъм, енергия и младежки хъс. Драган  Нешич има доста голям опит като треньор и дълги години сме работили  заедно, изключителен професионалист е.

Подводни камъни и трудности винаги има, но въпросът е как ги приемаш и  так се отнасяш към тях. Със сигурност ни предстоят много такива на  Европейското, но мисля, че във всяка една ситуация трябва да запазим  самообладание, вяра и доверие в себе си и партньора да нас.

На клубно ниво през новия сезон ще се насоча към Китай. Получих добра  оферта от отбора на Тянджин. Това е доста титулован клуб в Китай,  който тази години ще гони титлата (б.р. Тянджин има 9 шампионски  титли, 2 вицешампионски, но последния сезон остана на 7-мо място в  първенството). Предстои ми един сериозен и тежък сезон, но лично яз  съм подготвена за това. Китай върви нагоре в нашия спорт, интересува  се и се учи от европейския волейбол. Това ще бъде едно  предизвикателство за мен, а аз обичам това. Това е мотивация и начин  отново да се докажеш пред себе си.