СДС декларира лоялност към управляващата коалиция

Политика

31-07-2015, 16:37

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Съюзът призова парламентарните й групи да не се поддават на провокации

От Съюза на демократичните сили категорично заявяват, че са за запазването на целостта и стабилността на управляващата коалиция.


Хората на Лукарски призовават колегите си от всички парламентарни групи в коалицията, да не се поддават на провокации и да продължат да отстояват поетите ангажименти за осъществяване на така необходимите реформи за българските граждани.


През последните дни силно се обтегнаха отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок, част от който са и СДС, припомня нюз.бг.


Ръководството на СДС и народните представители на синята партия смятат в същото време, че изборът на подуправители на БНБ, които са пряко свързани с фалита на КТБ и управлението на Жан Виденов, е голямата политическа грешка на приключващия политически сезон. Категорични сме, че беше направен опит за отклоняване на вниманието от него, чрез създаване на напрежение и медийни престрелки в управляващата коалиция.


Позицията на синята партия е, че неприемането от НС на референдума, предложен от президента, и отхвърлянето на въпроса за мажоритарните избори, бяха вменени изцяло като вина на Реформаторския блок. В тази връзка те заявяват, че в СДС винаги са отстоявали позицията си за преференция без праг, което ще позволи мажоритарен избор, според предпочитанията на гражданите. Тази позиция многократно беше заявена от РБ пред държавния глава.


В заключение се декларира, че Съюзът на демократичните сили, ще продължи да бъде коректен и стабилен партньор в рамките на Реформаторския блок и управляващата коалиция и ще работи за постигането на пълен мандат на правителството и изпълнение на програмата за управление.