Парламентът няма да гласува антикорупционния закон на Кунева

Политика

31-07-2015, 12:24

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Дебатите бяха прекратени с процедурни хватки, питат Калфин за демографската криза

В последния парламентарен ден преди депутатската ваканция депутатите посякоха законопроекта за борбата с корупцията по високите етажи на властта на вицепремиера Меглена Кунева и отказаха изобщо да го обсъждат, като прекратиха дебатите с процедурни хватки.

 

Народното събрание няма да гласува законопроекта на Меглена Кунева, заседанието продължава с разискване по демографската политика, предаде репортер на Агенция "Фокус”. Това решение беше обявено от парламентарната трибуна от председателя на парламента Цецка Цачева.

 

Пред депутатите тя обясни, че прекъсването е било наложено от допуснато от нея гласуване по процедура на Настимир Ананиев от РБ за удължаване на разискванията до приключването им. "В момента, в който поех ръководството, не бях информирана, че парламентарният контрол е започнал с връчването на писмените отговори по въпросите на народните представители. Поради противоречията и оспорването на допуснатото от мен гласуване, поисках прекъсване, събрахме се на извънреден председателски съвет”, разказа тя.

 

Цачева подчерта, че мнението на представителите на 7 от 8-те парламентарни групи, с изключение на РБ е, че е недопустимо да се продължи със законодателна дейност, поради което в момента, след като обявява становището на колегите от РБ, които настояват да се продължи с разсикването на законопроекта, решението на председателския съвет е да продължим с разискването на питанията от народните представители към питанията към Ивайло Калфин”, посочи председателят на парламента.

 

Разискванията са по питане на Михаил Миков и Корнелия Нинова към заместник министър-председателя по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин относно демографската перспектива пред страната.