Стотина вдигнаха плакат "НЕ на грабежа"

Региони

29-07-2015, 14:05

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Близо 70% от протестиращите срещу повишаването на тока бяха от едно предприятие

Над 100 души се включиха в протестно шествие срещу увеличението на тока за бизнеса, предаде Дарик. Сборният пункт на протестиращите от няколко пловдивски предприятия бе в градинката при Думая джамия. Пъроначално се събраха десетки работници, но минути по-късно към тях се приседини голяма група ромски работници от предприятие за почистващи препарати, които бяха близо 70% от протестиращите.

 

В началото на колоната протестиращите вдигнаха трансперанти с надписи "Да на реформите“, "НЕ на грабежа“, "ДА на пазарните цени в енергетиката“ и "НЕ на мафията". Протестиращите носеха и листове с надпис "Ден на траур за българската икономика“. Шествието продължи по Главната улица и приключи пред сградата на общинската администрация с викове "За бизнеса".

 

Според Димитър Гишин от корпорация за технологии и иновации увеличението на цената на тока ще се отрази върху конкурентоспособността и трябва да се преразгледа решението за повишение в цените за електричеството на предприятията.

 

Колегите му допълниха, че това е удар върху българския бизнес и ще доведе до съкращаване на работници и намаляване на заплати.

Собственикът на фирма за перилни препарати Ахмет Куртулду, заяви, че е дошъл от Турция да дава заплати на близо 300 души, а са му прекъснали тока в предприятието и в момента води съдебни дела.