Инструктори ще учат на тае-бо в "Аязмото"

Общество

28-07-2015, 15:45

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Лятната кампания "Спорт за всички" стартира на 1 август в Стара Загора

От 1 август стартира лятната кампания на Община Стара Загора под наслов "Спорт за всички". В нея могат да се включат желаещи, независимо от възрастта им. Всяка събота от 7:00 до 9:00 инструктори по тае-бо ще провеждат комплексни физически занимания на откритото пространство до фитнес-площадката в парк "Аязмото" под звуците на подходяща музика.

 

Желателно е всички, които искат да се включат в тренировката, да бъдат с подходящо облекло. Кампанията ще продължи до края на август, а при голям интерес организаторите предвиждат възможност за провеждане на занимания и в неделните дни.

 

Тае-бо е уникална фитнес система, създадена от Били Бланкс, която набира популярност през 90-те в САЩ. Тя е комбимация от бойни изкуства (Тае Куон До, бокс и карате) и аеробика. Терминът тае-бо се състои от две думи "тае“, което на корейски означава "крак“ и е свързан с ритниците и работата за долната част на тялото и "бо"- съкратено от "box" - идва от бокса и се отнася за комбинациите за горната част на тялото (ударите).

 

Тае-бо е отличен начин за изгаряне на калории, придобиване на сила, издръжливост, баланс и координация, поясняват организаторите.