В Казанлък ще обновят стадион "Севтополис"

Ще бъдат осигурени средства в размер на 124 000 лева

С решение на Общински съвет-Казанлък, взето днес на заседание на местния парламент, бе направена промяна в бюджета на Община Казанлък и в Инвестиционната програма на Общината за 2015 г., така че да бъдат осигурени средства в размер на 124 000 лв. за ремонт и реконструкция на стадион „Севтополис“. Община Казанлък е кандидатствала с проект към „Красива България“ за финансиране на дейностите, като 50% се осигуряват от програмата, а 50% са собствено финансиране. Проектът на община Казанлък е класиран като втора резерва при разглеждане от комисия на „Красива България“ към МТСП, но не е одобрен за финансиране поради ниската безработица в общината, сочи в мотивите си съответния орган.
Стадион „Севтополис“ се нуждае от спешен основен ремонт, тъй като е строен през 1963 г. и през тези 52 години са извършвани само частични и то крайно належащи ремонти. Този факт, както и редицата предписания на контролните органи като РЗИ-Стара Загора, РС ПБЗН – Казанлък и др., и незадоволителното състояние на спортната база, налага Община Казанлък да предприеме действия по извършване на строително-ремонтни работи. Общината разполага с готов инвестиционен проект, а летният период е най-подходящото време те да бъдат изпълнени.

Необходимостта от основен ремонт е продиктувана и от факта, че самият стадион е едно от най-големите спортни съоръжения в Казанлък, с капацитет 15 000 седящи и 3000 правостоящи места. Тук ежегодно се провеждат футболни турнири, ученически игри по футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, състезанието „Млад огнеборец“ и редица други турнири и състезания. Средно 500 деца, младежи, мъже и жени активно занимаващи  се със спорт използват базата.

През това лято със средства от бюджета на Община Казанлък бе реновирана сградата  и тренировъчното футболно игрище на детско-юношеската школа на ФК „Розова долина. Направен е ремонт на покрива на сградата, фасадата и вътрешните помещения са пребоядисани, сменена е старата дограма с нова Al дограма в баните и съблекалните, подменена е ВиК – инсталацията, поставени са нови шкафчета за спортистите, подновена е тревната настилка на игрището.

В полигона за хвърляния е сменена защитната мрежа за хвърляне на диск и чук, направен е постамент за тренировки на спортисти с увреждания.