Арестуваха Снуп Дог за наркотици в Швеция

Пътен патрул го спрял за проверка и се усъмнил, че е под въздействието на марихуана

Шведската полиция задържа американския рапър Снуп Дог по подозрение за употреба на наркотици. Арестът е извършен в неделя 26 юли съобщава вестник The Guardian.

По време на рутинна проверка в град Упсала пътна полиция е спряла автомобил, в който е пътувал Снуп Дог. Служителите, заподозрели, че изпълнителят може би е под влиянието на наркотици.

Рапърът е бил отведен в полицейското управление и е дал урина за тест и по-късно е освободен. Не се съобщава какви са резултатите от теста.

Снуп Дог е бил в Шведския град за да изнесе концерт. Изданието припомня, че в текстовете на неговите песни, често се говори за употреба на наркотици и по-специално марихуана. Именно по-тази причина изпълнителят е имал проблеми с полицията неведнъж преди.

Снуп Дог (истинско име Калвин Броудъс) е един от най-видните представители на рапа. Неговите албуми се считат за класика в жанра и имат продадени милиони копия по целия свят. През последните години, артистът експериментира с музика и пише песни в жанра на реге и фънк.