Монтана прибира още един от Левски

При монтанци преминава Симеон Александров

Волейболният Монтана не крие амбициите си поне за медал в предстоящият мъжки шампионат по волейбол. Ръководството на клуба стяга здрава селекция, за да се пребори за призовата тройка в Суперлигата. За да постигне целта си тимът привлече бившият треньор в Левски Петър Шопов. Той пък взима посрещача Симеон Александров, който е собственост на "сините", но миналия сезон игра под ръководството на Мирослав Живков в Добрич и помогна тимът да спечели Купата на България.

Клубът от Монтана  е общински и получава моралната и финансова подкрепа на кмета Златко Живков. Вече 5 години отборът се бори да се добере до медалите. Миналата година в Монтана игра и разпределителят на Левски и националния отбор Георги Братоев, който вече подписа с Тренто.

Най-резултатният волейболист на тима през изминалото първенство Минчо Минчев е приел да удължи договора си с клуба от областния град. Националният разпределител Любомир Агонцев, който счупи носа на центъра Теодор Тодоро в мач  от Световната лига, също остава в Монтана, само ако не получи оферта от чужбина.

Очаква се зала "Огоста" да се напълни с още волейболисти, които са собственост на Левски. До миналия сезон синият клуб се управляваше от национала Владимир Николов, който е зет на треньора Петър Шопов. За предстоящия сезон обаче не е ясна ситуацията на волейболния Левски.

И тъй като има играчи, които засега са без отбори, спокойно могат да подсилят Монтана и да постигнат целта за влизане в призовата тройка на родната Суперлига. Миналият сезон тимът игра под ръководството на Георги Петров, който сега отива помощник на Николай Желязков в гръцкия ПАОК.