НСО изблъска кола на пловдивчанка, вадят автомати

Крими

27-07-2015, 06:04

Снимка:

traffic.news.

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Нарушиха закона, твърдят от службата

Служители на НСО са изблъскали от пътя колата на пловдивчанката Гергана Костова, в която е била и 3-годишната ѝ дъщеричка, а на съпруга ѝ показали автомат. Това разказа в неделя пред Traffic news семейство Костови.

От службата обаче опровергаха в съобщение: наш служител им е направил знак през прозореца да намалят скоростта и да се отдалечат от кортежа, защото нарушават закона.

Инцидентът станал на магистрала “Тракия” в района на Ст. Загора на 20 юли. Семейството се прибирало от морето с две коли. Първата шофирала Гергана, а втората мъжът ѝ Коста Костов. “В далечината видях кортеж със сини и червени светлини. Бяха включили всички фарове и бибипкаха. Предупредих жена си и се прибрахме в дясната лента”, разказва Коста Костов. Той твърди, че тогава от отбивка се появил тир, който се движел с 40 км/ч, а съпрузите карали със 130. При това положение нямало къде да отидат и решили да го изпреварят. Гергана се изнесла вляво, но колата ѝ била малка и трябвало да набере мощност за маневрата. В това време джипът от НСО я избутал в аварийната лента.

“Съпругата ми се разтрепери цялата. Двете с дъщеря ми оцеляха благодарение на това, че е опитен шофьор”, коментира Коста. Той признава, че се опитал да догони кортежа, за да попита къде са сгрешили. Изравнил се с джипа, който му засякъл пътя. Прозорецът се отворил и отвътре извадили калашник. Оръжието не е било насочено към Костов, явно целта на гардовете била да демонстрират сила. После още 3-4 пъти това се повторило.

Кортежът на НСО се е движил с разрешената скорост, казват от службата. Той се е опитал да изпревари БМВ, което карало зад пежо. В този момент и двата автомобила предприели изпреварване на камион, без да дадат мигач. Шофьорите и на двете коли не спазили законовото изискване да дадат предимство на МПС със специален режим на движение и създали предпоставки за ПТП.

Непосредствено след изпреварването БМВ-то застигнало кортежа и водачът направил няколко рисковани и незаконни маневри. С цел да ги прекрати служител свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа, както изисква законът, твърди НСО.