БСП издигна проф. Михаил Мирчев за кмет на София

Политика

26-07-2015, 07:26

Снимка:

news.ibox.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Шефът на столичната соцорганизация Калоян Паргов ще води листата

Социологът проф. Михаил Мирчев е кандидатът на БСП за кмет на София и ще се бори за стола на Йорданка Фандъкова. Листата за общински съветници ще води председателят на столичната червена организация Калоян Паргов. Това решиха вчера делегатите на конференцията на БСП-София с тайно гласуване, пише "Труд".
Проф. Мирчев събра най-много гласове (108) в конкуренция с депутата Георги Кадиев (33) и общинската съветничка Гергана Алексова (23). Останалите кандидати, сред които и Паргов, направиха отводи.
Социалистите залагат на стягане на твърдия електорат, се разбра на форума, на който бяха поканени последните кметове на София преди 10 ноември 1989 г. - арх. Петър Междуречки и Стефан Нинов. Гости на конференцията бяха и председателите на някогашните организации на БКП в града.
„България се разпада, изчезва, тъне в бедност, разруха, корупция", заяви в словото си Паргов. И призова: „Да се организираме, да се мобилизираме, да загърбим дребните си противоречия и да се превърнем в голямата изненада на тези избори.”
Пред журналисти проф. Мирчев подчерта, че ще заложи на принципност и честност в кампанията си. „Положителна и негативна кампания ще водим, разбира се. БСП и аз специално тръгваме да съборим тази власт от пиедестала и това значи, че трябва нещо много негативно, но трябва да покажеш и положителното - какво ще правиш", добави той. Според него ГЕРБ и Йорданка Фандъкова ще се опитат да спечелят на първия тур. Но ако се отиде на втори тур, това би било първата им катастрофа.
Лидерът на БСП Михаил Миков закъсня за конференцията заради участие в предаване на Би Ти Ви. Той обясни защо депутатите от БСП не са подписали промените в конституцията. "БСП не влиза в схеми. Моделът на схемите направи така, че хората да не вярват на политиците”, каза Миков.