61-годишен инструктор към авиоотряд Варна, пилотирал хеликоптера

Животът

25-07-2015, 17:28

Снимка:

снимка, standartnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разпитват пътниците от хеликоптера, паднал в морето край Царево

Той е паднал при опит за кацане, заедно с двамата пътници

Хеликоптерът, паднал днес в морето край Царево, е аварирал при заход за кацане, съобщиха от бургаската полиция. Инцидентът е станал около 14.00 часа в морето в близост до пристанище Царево, на по-малко от 20 метра до ивицата. От сутринта в залива там се провежда републиканско първенство по джет-ски, което е помогнало за бързата рекция на десетки спортисти. Самото падане на машината пък в мотеро е било на 200 метра от площада в центъра на града, твърди кметът Лапчев.
Вертолетът "Робинзон R 44" е управляван от 61-годишен пилот-инструктор към авиоотряд Варна и при опит за преминаване за втори кръг за кацане, паднал в морето. Според първоначалните данни, до инцидента се е стигнало заради критично намаляване на оборотите на двигателя.
В машината са пътували двама мъже от София на възраст 43 и 57 години, които заедно с пилота, успели да се измъкнат сами. Хеликоптерът е потънал на дълбочина 3-4 метра.
Вертолетът е собственост на софийска фирма, но е бил зачислен към авиоотряд Варна. Той е излетял от авиобазата във варненското село Калиманци в 13.10 ч. и се отправил в посока Царево.

На местопроизшествието се намира аварийно-спасителен екип, който предприема мерки за ваденето на машината. За момента не е констатиран разлив на петролни продукти в морето.

Няма пострадали хора, районът е отцепен.