Полицаите излизат отново на протест днес

Общество

25-07-2015, 08:28

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На 44-ия ден от протеста, те ще доведат и семействата си

Нов протест на полицаите под надслов „Съсипвайки нас, убиват вас“ ще се проведе днес следобед, съобщи novanews.bg. В протеста се очаква да се включат семейства по полицаи и граждани, казаха от браншовия синдикат.

С писмо до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова през седмицата Синдикалната федерация на служителите в МВР се отказа от преговорите. Причината – липсата на резултати в хода на разговорите досега. Няма напредък, например, за преструктурирането в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.
От синдиката са категорични, че продължаването на преговорите при тези условия е безпредметно. Те предлагат старт на обществен дебат по структурата и функциите на МВР, който да постави начало на разработването на програма за реална дългосрочна реформа с хоризонт 2030, около която да се обединят представителите на всички политически партии, за да се прекрати порочната практика на реформиране „на парче“.

„Това превръща МВР в най-дълго реформираното и практически най-нереформирано министерство”, пише още в позицията на синдикатите.