Жан-Клод и Борисов си разменят прочувствени писма (снимки)

Политика

24-07-2015, 17:02

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жан-Клод Юнкер: Благодаря, Бойко! Благодаря, България!

Шефът на ЕК остави и сърце до подписа си, благодари на премиера за подкрепата за Гърция

След края на инфарктните преговори за бъдещето на Гърция председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за пореден път демонстрира, че не иска да го възприемат като скучен брюкселски бюрократ. За целта той написа прочувствено писмо на българския премиер Бойко Борисов, който, съвсем очаквано, „обнародва” кореспонденцията в своя Facebook профил.

Написаното на български писмо започва с „Драги Бойко” и през цялото време „Жан-Клод” се обръща към министър-председателя на „Ти”. Повод за комуникацията между двамата е подкрепата на София за предоставянето на мостов кредит на Гърция, уточнява bTV.

„Твоята намеса беше решаваща и достойна за подражание за осъществяването на един акт на реална европейска солидарност. Благодаря ти от все сърце!”, пише шефът на Еврокомисията.

Прелюбопитен е краят на писмото, което е на официална бланка и има изходящ номер. Там Жан-Клод Юнкер изразява надежда, че скоро ще се види с Бойко Борисов, а до подписа си оставя сърце.

Юнкер и преди е проявявал чувстяво за хумор. Преди няколко месеца той поздрави унгарския премиер Виктор Орбан с "Привет, диктаторе!".