Страшимира Филипова скандалнио прогонена от националния тим

България зае посредственото девето място в Баку без нейното участие

Страшимира Филипова е била прогонена от женския национален отбор по волейбол, а федереацията крие случая вече една седмица. Селекционерът Драган Нешич е изпратил центъра във федерацията на разговор. "Тя дойде при нас и в присъствието на трима от ръководството й съобщиха, че няма да замине на лагер с държавния тим. Това стана още миналата седмица", разказа пред BIG5.BG един от вицепрезидентите на БФВ.

Страшимира Филипова стана вторият ни елитен волейболист след Матей Казийски, който е скандално прогонен от националния отбор. Блокировачката от 2 години отлагала операция на крака, но през май интервенцията била наложителна, защото вече не можела да ходи. Бързо се възстановила и в началото на юли започнала подготовка с държавния тима. Тя пропусна игрите в Баку, където без нея България се класира на 9-о място. Така не се оправдаха очакванията на федерацията за квота за олимпийска квалификация.

Именно заради лошото класиране е гневна федерацията, но защо тогава не приеха оставката на Нешич, коментират пред BIG5.BG от волейболната централа. Отсъствието на блокировачката в държавния тим няма да осигури очакваното представяне на Европейското първенство в Турция през есента.

Без нея Драган Нешич ще разчита на Христина Русева- Паяка, Мира Тодорова-Пастата и Габриела Коева и страдащата от болежки Нася Димитрова. Бившата капитанка на националния отбор е изключила телефона си, увери се BIG5.BG. Отсъствието й от лагера в Добрич, който започва утре все още се обсъждало във федерацията.