Реформаторите и ГЕРБ – едно цяло за съдебната реформа

23-ма променят конституция само с картечница, заяви Радан Кънев

С ГЕРБ всичките спорове и противоречия, които сме имали и имаме, все пак се движим като едно цяло в преговорите за съдебната реформа. Да не влизаме в темата кой внася законопроекти. Изобщо не ми пука. Важното е да бъдат гласувани. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев.

„23-ма променят конституция само с картечница в революционна, не в парламентарна обстановка. Не беше възможно да минат заедно и съдебната, и конституционната реформа. Ако успеем да се преборим за истинска промяна във ВСС, това е едно добро начало”, коментира Кънев.

Той подчерта, че реформаторите ще понесат щетите, които биха получили със сегашното си поведение. „Ние сме тук, за да търпим щети. Но съдебната реформа е нещо изумително важно”, категоричен беше реформаторът.

„Резултатът в политиката е се плаща с тежка цена от политиците. Но виждате ли как нараства доверието в това Народно събрание? Всеки един го атакува. Всеки, който прави компромис в името на резултат, понася жертви. Само че българските граждани виждат, че се водят активни преговори и че компромисите са в името на резултатите. Българската демократическа система е доста незряла. Сделката в името на мнозинството се приема като предателство. Ние все още сме продукт на учебниците по история, в който болшевиките бяха добри. Често имаме едни болшевишки пориви – да запалим този парламент и с това да се приключи”, коментира Кънев.