Холандци определиха Бербатов за топленивец

Меси и Тоти също в тази класация

Димитър Бербатов попадна в странна класация на холандското издание soccernews.nl. Българската звезда дори оглавява нетрадицонното подреждане. Митко е начело на Топ 10 на ленивците във водещите първенства в Европа.

В тази класация обаче има и доста неочаквани имена, като Франческо Тоти, Лео Меси, Давид Силва и др. Обяснението за наличието на Меси в подреждането е, че с националния отбор на Аржентина твърде често е незабележим и явно не се раздава толкова, колкото за Барселона. Тоти пък е сложен заради честото самоволно напускане на тренировки.

За българина пише следното: "Бербатов е футболист с две лица. В много случаи вкарва красиви и важни голове, а най-често правеше това, докато беше в Манчестър Юнайтед. Но в същото време е играч, който често предизвиква раздразнение у футболисти и публика."

"Бербатов не е познат с добрата си футболна психика и може би това е една от основните причини все още да няма отбор броени седмици преди началото на сезона в големите първенства", добавя холандското издание, сформирало класацията.

Топ 10 на ленивците:

1. Димитър Бербатов (без отбор)

2. Никлас Бендтнер (Волфсбург)

3. Хатем Бен Арфа (Ница)

4. Джон Оби Микел (Челси)

5. Мартин Шкъртел (Ливърпул)

6. Месут Йозил (Арсенал)

7. Марио Балотели (Ливърпул)

8. Давид Силва (Манчестър Сити)

9. Лионел Меси (Барселона)

10. Франческо Тоти (Рома)