Силвана Чаушева: Искам с Алба добро представяне в Шампионската лига

Трябва да защитя титлата на Румъния

Волейболната националка Силвана Чаушева, която през последния сезон стана шампионка на България и взе Купата на страната с тима на Марица (Пловдив), от новия сезон ще играе в редиците на румънския шампион Алба (Блаж), предава официалният сайт на Марица volleymaritza.bg.

Договорът на 20-годишната нападателка е за един сезон, като с новия си тим тя ще играе и в най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига.

"Мисля, че целта на всеки състезател в България е да излезне в чужбина и да играе волейбол на по-високо ниво. Всичко се постига с много труд и тренировки. Щастлива съм от първия ми трансфер в чужбина, като целите на новия ми отбор са да задържим и тази година шампионската титла и да се представим добре в Шампионската лига", коментира специално за BGvolleyball.com Силвана Чаушева. "Винаги ще имам добри чувства и респект към Марица. Това е първият ми професионален отбор, който ми е дал основите във волейбола и ме е възпитал като състезателката, която съм в момента", допълва нападателката, която в момента се подготвя с националния отбор до 23 години за Световното първенство в Турция през август.

Новият сезон в румънското първенство ще започне около 10-ти октомври, като в първи кръг Алба (Блаж) гостува на Динамо (Букурещ).

В Шампионската лига Алба ще се изправи срещу френския Рошвил (Льо Кане), руския Динамо (Москва) и италианския Нордмеканика (Пиаченца).